У ЧЕРНІГОВІ РОЗПОЧНУТЬ ВЕСТИ КВАРТИРНИЙ ОБЛІК ВНУТРІШНЬО-ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради рішенням від 19 вересня утворив житлову комісію з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання таким особам. Комісія утворена як постійно діючий орган при виконавчому комітеті міської ради, з метою громадського контролю за розподілом такого житла.

Одночасно виконком затвердив  Положення про житлову комісію з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання їм житлових приміщень для тимчасового проживання.

Досі в Чернігові, як і скрізь по Україні, внутрішньо-переміщених осіб на квартирний облік не брали, бо для цього не було законних підстав. У Чернігові завдяки прийнятим міською радою поправкам до рішень у квартирну чергу ставилися з числа таких осіб лише учасники бойових дій (АТО/ООС) та родини загиблих там українських вояків. Просто переселенцям держава виплачує кошти на піднайм житла, але не надає його. І навіть законного механізму надання їм житла донедавна не було.

Прийнята 26 червня цього року Постанова Кабінету Міністрів України № 582 «Про затвердження Порядку формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб і Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб» змінила це становище.

Відтепер для таких людей запроваджується окремий квартирний облік. Можливо, наступним урядовим кроком буде державне фінансування, яке допомогло би в придбанні їм постійного або тимчасового житла, зауважив Михайло Католик.

Внутрішнім переселенцям, які мешкають у Чернігові, для постановки на цей облік та з усіма пов’язаними з цим питаннями треба звертатися до Відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду Чернігівської міської ради за адресою: м. Чернігів, вул. Киропоноса, 9;
тел.: (0462) 67-54-21, (0462) 67-67-08; (0462) 67-68-13, (0462) 77-40-90.