СПІВПРАЦЯ З ФОНДОМ СПРИЯЄ РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ: ДІЮТЬ 118 МІСЦЕВИХ ЖИТЛОВИХ ПРОГРАМ

Регіональні управління Держмолодьжитла за підтримки Асоціації міст України продовжують розвивати результативне співробітництво з органами місцевої влади з метою більш активного забезпечення громадян власним житлом. До речі, більшість територіальних управлінь Фонду підписали меморандуми про співпрацю з регіональними відділеннями АМУ.

Завдяки цій роботі станом на 31 грудня 2019 року кількість місцевих житлових програм по всій Україні сягнула 118. Вони передбачають пільгове кредитування молоді, забезпечення житлом учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, працівників бюджетної сфери (зокрема, педагогів і медиків).

Протягом 2019 року ухвалено 12 нових місцевих житлових програм, з яких 5 комплексних, 5 програм пільгового кредитування молоді та по одній програмі забезпечення житлом учасників АТО і ВПО.

фото

За всіма місцевими програмами 2019 року укладено 438 договорів з громадянами на придбання житла. Найбільше таких угод за рік підписано в Харкові та області – 172. У Миколаївській області – 43 договори, Черкаській – 31, Полтавській – 28, Запорізькій – 26, Львівській – 22, Чернівецькій – 15, Херсонській – 13, Одеській і Закарпатській – по 11, Івано-Франківській і Луганській – по 10 договорів.

Сумарний обсяг фінансування за місцевими програмами у 2019 році перевищив 252 млн грн. Завдяки активній роботі керівництва і регіональних управлінь Держмолодьжитла та співпраці з АМУ та органами місцевого самоврядування фінансове наповнення місцевих програм забезпечення житлом стабільно зростає вже шість років поспіль.

В Державному фонді сподіваються і працюють над збереженням цієї тенденції у 2020 році. Адже реалізація місцевих житлових програм сприятиме вирішенню житлових проблем громадян, покращенню демографічної ситуації та підтримує регіони в їхньому соціально-економічному розвитку.