Ще 800 сімей придбають власне житло: відбувся відбір за програмою «Житло для ВПО»

photo 1

17 жовтня 2024 року Держмолодьжитло провело 19-ий відбір отримувачів іпотечного кредиту для внутрішньо переміщених осіб за програмою «Житло для ВПО».

З числа зареєстрованих для участі у програмі кандидатів відібрані ще 800 внутрішньо переміщених осіб, які зможуть придбати житло на найбільш доступних в Україні умовах: у кредит терміном до 30 років за незмінною ставкою у 3 відсотки на рік і власним внеском від 6 відсотків вартості житла.

Відбір відбувся відповідно до затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 р. №451 Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданого Урядом Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW).

Згідно з умовами програми, відбір відбувся за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення (сервіс RandomPicker.com), запропонованого Імплементаційним консультантом IPC GmbH, погодженого KfW і такого, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

У вступному слові голова правління Держмолодьжитла Микола Марчук висловив вдячність усім партнерам програми за спільну ефективну працю для забезпечення переміщених осіб – громадян України власним житлом. Очільник Фонду зазначив, що з кожним відбором більшає сімей, які завдяки підтримці з боку Уряду Німеччини отримали дах над головою.

Принагідно Микола Марчук повідомив, що спільно з партнерами програми створено низку коротких інформаційних відео, які розповідають, як взяти участь у програмі «Житло для ВПО». Це покрокові інструкції про те, як зареєструватися у програмі і виконати всі необхідні дії для придбання власного житла. Відео можна переглянути на YouTube-каналі Держмолодьжитла.

 

Для забезпечення контролю за відбором переможців процедура відбору відбулася за участю представників Мінреінтеграції, Імплементаційного консультанта і Держмолодьжитла.

photo 2

Відео відбору можна переглянути на YouTube-каналі Держмолодьжитла.

Перелік переможців відбору опубліковано на офіційному веб-сайті Держмолодьжитла і сайтах його регіональних відділень.

Не пізніше наступного робочого дня після проведення відбору регіональні управління Держмолодьжитла повідомлять переможців про необхідність подання визначених умовами програми документів.

З повними умовами програми можна ознайомитися на сайті Фонду.