РОБОТА ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА Є ПРОЗОРОЮ І ВІДКРИТОЮ. ТАК БУДЕ Й НАДАЛІ

01 04 19 2Рівно рік тому Держмолодьжитло зробило важливий крок до відкритості у своїй роботі. Ми забезпечили можливість кожному громадянину самостійно, без особистого відвідування фахівця, зареєструватися для участі в державній програмі «Доступне житло» через інтернет-сайти регіональних управлінь Держмолодьжитла і самостійно стежити за просуванням черги.

Це один з вирішальних кроків до усунення можливості впливу будь-якої людини на формування і просування черги кандидатів, - зазначив з цього приводу голова правління установи Сергій Комнатний.

Можливість зареєструватися за 10 хвилин просто з дому викликала значний інтерес потенційних учасників програми. Вже протягом першого тижня роботи нового каналу реєстрації надійшло 467 онлайн-заяв. Усі вони зареєстровані для участі в програмі.

А на сьогоднішній день понад 87 відсотків українців подають заяви для участі у «Доступному житлі» онлайн. Ми прибрали вплив чиновника на формування й просування черги. Вважаємо це стратегічним напрямком розвитку Фонду.

Наступним кроком у цьому напрямку стала відкрита в січні цього року можливість онлайн-подачі документів для участі у програмі житлового кредитування за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла.

Ми зробили низку рішучих кроків до повного унеможливлення впливу чиновника на реалізацію житлових програм, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, - наголосив Сергій Комнатний. – Запровадили практику нульової толерантності до корупції в роботі установи, прозорий доступ людей до житлових програм. Уряд ухвалив розроблені фахівцями Мінрегіону і Держмолодьжитла вдосконалені та спрощені для людей умови програми «Доступне житло» і надання молодіжних кредитів зі статутного капіталу установи. Працює Громадська рада Фонду. Щотижня члени правління беруть участь у прямих телефонних лініях з громадянами. Ведемо активний і чесний діалог із суспільством.

Потреба українців у власному житлі величезна, і небагато людей мають змогу вирішити це питання самотужки, без підтримки держави. Забезпечення власним житлом – одне з найбільш важливих питань з числа тих, що визначають благополуччя громадян. Реалізація житлових програм вирішує подвійну задачу: сприяє розвитку будівельної галузі, яка є локомотивом економіки, і дає людям можливість забезпечити свої родини комфортним житлом і не шукати кращої долі на чужині. Інструментом системної реалізації державної політики в житловій сфері є Держмолодьжитло – установа, що працює на засадах прозорості для кожної людини. Так буде й надалі, запевнив Сергій Комнатний.