РЕАЛІЗАЦІЮ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ПРОГРАМИ МОЛОДІЖНОГО ЖИТЛОВОГО КРЕДИТУВАННЯ У М.ЧЕРНІГІВ НА 2018-2022 РОКИ ОБГОВОРИЛИ ЗА "КРУГЛИМ СТОЛОМ"

      8 серпня у приміщенні Управління у справах сімї, молоді та спорту Чернігівської міської ради відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Реалізація та перспективи розвитку програми молодіжного житлового кредитування у м. Чернігів на 2018-2022 роки»

         Участь у засіданні взяли: секретар Чернігівської міської ради Максим Черненок, директор Чернігівського регіонального управління Держмолодьжитла Анатолій Ярошевський, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Михайло Литвин, заступник голови Чернігівської міської молодіжної ради Михайло Брижко, директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко, заступник начальника відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду Чернігівської міської ради Світлана Богуш, представники громадськості, ЗМІ.

 

   Директор Чернігівського регіонального управління Держмолодьжитла Анатолій Ярошевський поінформував присутніх про результати виконання державних житлових програм на Чернігівщині у попередніх роках та наголосив про соціальну важливість цих програм для населення. Секретар міської ради Максим Черненок в свою чергу повідомив про припинення фінансування Програм з державного бюджету та запевнив присутніх про подальшу підтримку дії міської Програми з боку Чернігівської міської ради.  Виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Михайло Литвин висловив сподівання що проведений «круглий стіл» допоможе перейти від слів до практичного вирішення житлової проблеми молоді Чернігівщини. Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля повідомив, що Програма за останні роки набула широкого розголосу та наголосив про потребу молоді у власному житлі, що спонукатиме їх залишатися в місті та розвивати Чернігів на краще. Заступник голови Чернігівської міської молодіжної ради Михайло Брижко звернув увагу на необхідність інформування молоді щодо умов Програми засобами масової інформації та через соціальні мережі. Відбулись виступи і інших учасників засідання «круглого столу» з питань, пов’язаних з реалізацією Програми. Всі учасники засідання одностайно висловились за необхідність відновлення фінансування державних програм житлового кредитування молоді з державного бюджету.

          За результатами засідання «круглого столу» було підписано Меморандуми про співпрацю між Чернігівським регіональним управлінням Держмолодьжитла та Чернігівською міською молодіжною радою, а також Чернігівським регіональним відділенням Асоціації міст України.