ПРОБЛЕМИ ВПО ОБГОВОРИЛИ НА ЧЕРНІГВЩИНІ

Сьогодні, 6 лютого, в прес-центрі «Чиста політика» відбулось засідання круглого столу на тему «Вирішення актуальних проблем внутрішньо-переміщених осіб в Чернігівській області».

Участь у заході взяли представники профільних структурних підрозділів Чернігівської облдержадміністрації, управління Державної міграційної служби, Пенсійного фонду України, ГТУ юстиції в Чернігівській області, представники громадськості та ЗМІ. Директор Чернігівського регіонального управління Держмолодьжитла Анатолій Ярошевський та заступник директора Олексій Скляр також взяли безпосередню участь у засіданні.

 

 

Серед інших питань, що обговорювались під час засідання круглого столу, особливу увагу приділялось механізмам вирішення житлових питань внутрішньо-переміщених осіб.

Директор Чернігівського регіонального управління Держмолодьжитла Анатолій Ярошевський доповів присутнім про результати вирішення житлових проблем населення та зокрема ВПО у минулих роках, а також про можливості скористатись програмою державної підтримки на будівництво та придбання доступного житла. Особливу увагу під час своєї промови Анатолій Ярошевський приділив кредитуванню за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла.

Олексій Скляр в свою чергу детально повідомив присутніх про умови кредитування за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла та отримання державної підтримки на будівництво та придбання доступного житла.

Виступ директора Чернгівського регіонального управління Держмолодьжитла викликав чимало запитань, жваве обговорення серед присутніх, дискусію з окремих питань реалізації програми «Доступне житло».

Учасники заходу погодились з необхідністю збільшення фінансування програми «Доступне житло» щонайменше до рівня бюджетного запиту Держмолодьжитла, що становить 1 млрд грн.