«КРАЇНА ПОТРЕБУЄ ДОСТУПНОЇ ІПОТЕКИ» - СЕРГІЙ КОМНАТНИЙ

 

04 28 05ipot

28 травня Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний взяв участь у прес-конференції «Іпотека після виборів: чого чекати покупцям житла, до чого готуватися забудовникам».

Захід мав на меті інформування громадян стосовно: поточної ситуації  іпотечного ринку України, перспектив його розвитку та  необхідності існування.

03 28 05ipotПід час свого виступу голова Фонду зазначив, що Доступна іпотека сьогодні потрібна!

     - Нашим громадянам – задля покращення своїх житлових умов.

    - Будівельному сектору – так як він на пряму залежить від інвестицій. Інвестиції від іпотеки це великий поштовх для розвитку галузі та економіки в цілому.

     - Банківському сектору – тому що іпотечний портфель самий надійний

     - Державі – задля зменшення соціального навантаження у вирішені житлового питання та зменшення соціальної напруги.

Сьогодні відсоткові ставки наших банків 22, 24 а інколи і всі 26%. Молода родина не має спроможності брати такий фінансовий тягар. Це спонукає нашу молодь їхати до країн ЄС брати там іпотеку під 2-3% річних, жити працювати та розвивати економіку іншої країни.

Країні конче необхідна доступна іпотека, але це можливо лише при зменшені відсоткової ставки національного банку.

Що стосується програм, які реалізуються Фондом то у 2019 році планується залучити понад 300 млн. грн із місцевих бюджетів. Фінансування житлових програм із державного бюджету суттєво не зміниться і становитиме 208 млн. грн..  Це дасть змогу забезпечити житлом біля 1100 сімей.

 

АНАЛІТИЧНА ІНФОРМАЦІЯ ПО ЖИТЛОВИМ ПРОГРАМАМ