ДОПОМАГАЄМО ВПО РАЗОМ З ПРОЄКТОМ РАДИ ЄВРОПИ

2

19 серпня 2021 року відбулася зустріч голови правління Держмолодьжитла Сергія Комнатного із керівницею Проєкту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень. Фаза ІІ» Ганною Христовою і координатором Проєкту Сергієм Марущенком.

Під час зустрічі обговорювалися робочі питання співпраці Фонду з міжнародними інституціями в інтересах забезпечення права на житло внутрішньо переміщених осіб в Україні. Адже ця проблема поки не знайшла сталого вирішення і ще протягом тривалого часу буде серйозним викликом для нашої держави. Зокрема, ішлося про адаптацію успішних зарубіжних практик до українських реалій.

Сергій Комнатний розповів про досвід Держмолодьжитла із впровадження грантового проєкту «Житлові приміщення для ВПО» спільно з Мінреінтеграції та німецьким банком KfW за кошти Уряду Німеччини.

Ганна Христова відзначила зусилля Державного фонду і його керівника для підвищення системності та якості діяльності державних органів і установ України щодо забезпечення житлових прав ВПО та модернізації відповідної законодавчої бази. Керівниця Проєкту вручила Сергію Комнатному подяку за вагомий внесок в налагодження співпраці за напрямком «Інтеграція ВПО та захист населення, що постраждало від конфлікту» в межах координаційної зустрічі з партнерськими громадами.