У ПАРЛАМЕНТІ ОБГОВОРИЛИ ПЕРСПЕКТИВИ МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ

Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний узяв участь у засіданні Комітету Верховної ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, яке відбулося сьогодні у Києві. Обговорювалося питання "Про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2017 році".

Участь у засіданні, яке провів голова Комітету Артур Палатний, взяли, зокрема, міністри соціальної політикиАндрій Рева і молоді та спорту – Ігор Жданов, представники міністерств і відомств, народні депутати.

У коментарі прес-службі Держмолодьжитла Сергій Комнатний зазначив, що Програма діяльності Кабінету Міністрів передбачає розвиток та реалізацію програм будівництва доступного житла. Очільник Фонду висловив сподівання на те, що питання житла для молоді та інших категорій українців зрештою посяде належне місце в числі соціальних пріоритетів державної влади.

Хоча б за прикладом влади місцевої, яка в багатьох регіонах нашої держави успішно реалізує ухвалені місцевими депутатами житлові програми, не словами, а справами сприяючи забезпеченню соціальної стабільності в країні. За минулий рік прийнято 50 нових місцевих житлових програм, що передбачають різні механізми забезпечення житлом мешканців громад.

Наприкінці 2017 року, нагадав Сергій Комнатний, Уряд продовжив дію Державної програми забезпечення молоді житлом до 2020 року. Програма передбачає пільгове кредитування молоді на придбання житла.

Також розроблено проект постанови Уряду про продовження Державної програми «Доступного житла» до 2023 року. Проект вже розглянуто Урядовим Комітетом. Найближчим часом його буде подано на розгляд Кабінету міністрів. Механізм реалізації програми було змінено в минулому році: передбачено можливість отримання державної підтримки для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб в розмірі 50 відсотків вартості житла.